0
produkt/-ów
0,00 zł


Dla zdrowia

Nie od dziś wiadomo, że owoce i warzywa powinny być stałym elementem naszej codziennej diety. Stanowią one najwartościowsze źródło witamin, minerałów, makro- i mikroelementów oraz naturalnych enzymów roślinnych. Pełnią istotną rolę w kształtowaniu odporności  naszych organizmów i przyczyniają się do radzenia sobie z najgroźniejszymi chorobami XXI wieku. Zatem chcąc dbać o zdrowie, powinniśmy spożywać owoce i warzywa do każdego posiłku np. w formie soku tłoczonego.

Sok tłoczony zawiera to, co najcenniejsze i najwartościowsze w owocach i warzywach w formie płynnej, a zatem bardziej przyswajalnej dla naszego organizmu. Układ pokarmowy musi doprowadzić wszystko, co jemy do formy półpłynnej, gdyż tylko w takiej formie jest w stanie pobrać substancje odżywcze.

Jabłko – główny składnik soku – to najpopularniejszy polski owoc, mamy go pod dostatkiem. Zawiera m.in. witaminy C, A, E, K oraz witaminy z grupy B. Oprócz tego jabłko jest źródłem makro- i mikroelementów takich jak potas, fosfor, magnez, wapń, żelazo i cynk. Wszystkie te składniki przyczyniają się do  zwiększenia odporności organizmu na wszelkie choroby, nie tylko przeziębienia i infekcje, regulują prace serca, ciśnienia, układu nerwowego, opóźniają proces starzenia się. Jabłko to też źródło błonnika i wchodzących w jego skład pektyn, które pomagają oczyścić organizm z resztek zalegających pokarmów, trujących metali i innych toksyn.

Polecane:
jabłkowo-aroniowy
jablko-5l-aronia9
5 l
cena:
29,00 zł
jabłkowo–gruszkowy
jablko-5l-gruszka6
5 l
cena:
27,00 zł